Centrul de Dezvoltare a Carierei este o organizație non-profit, creată în anul 2002 de către studenți, oameni de afaceri și cadre didactice din cadrul Universității de Vest din Timișoara.

CDC este un partener al sistemului de învățământ completând oferta educațională cu traininguri, conferințe și alte tipuri de proiecte menite să dezvolte competențe necesare pentru piața muncii.

Peste 27.000 de studenți au beneficiat de sprijin în carieră prin proiectele CDC.

Peste 300 de studenți și-au găsit locul de muncă dorit prin intermediul CDC.

70 de membri CDC au fost formați în spiritul orientării spre excelență în lucrul cu clienții.

O viziune mai detaliată privind istoricul activității CDC o puteți dobândi descărcând raportul organizației (click aici).

 

Recunoaștere Internațională și Națională

Recunoașterea internațională pentru bune practici în domeniul de activitate, utilizând noile tehnologii IT&C a venit din partea Global Knowledge Partnership, care a selectat Centrul de Dezvoltare a Carierei ca una dintre cele mai bune exemple de antreprenoriat socialdin Europa.

Centrul de Dezvoltare a Carierei a fost astfel între cele cinci organizații din Europa care au fost apreciate pentru împletirea cu succes a profesionalismului în afaceri și a contribuției sociale. Câștigatoare a competiției Young Social Entrepreneurs, Andrea Filip în calitate de președinte a CDC a reprezentat organizația la conferința GK3, în Malaezia, alături de cei 2000 de actori ai vieții IT&C la nivel mondial, care dezvoltă afaceri responsabile social.

La finele anului 2006, CDC a fost totodată selectată și premiată de International Youth Foundation, în cadrul programului YouthActionNet alături de alte 19 organizații la nivel mondial pentru activitatea sa, beneficiind de expunere și notorietate la nivelul unor organisme precum Banca Mondială, Fundația Laurea și alte structuri active la nivel global.

Recunoașterea internațională a CDC este o consecință a angajamentului pentru misiunea declarată și a rezultatelor obținute.

În 24 februarie 2006, Ghidul Carierei a fost desemnat Proiectul anului de către Autoritatea Națională Pentru Tineret.

CDC a derulat peste 40 de proiecte, urmarind sa contribuie tinerilor prin instrumente diversificate si eficiente: trainguri, conferinte, publicatii, portal de cariera, concursuri, burse, angajari, prezentari si vizite la companii, targuri de locuri de munca.
Cu acest prilej multumim tinerilor studenti si absolventi pentru increderea si deschiderea pe care ne-au aratat-o participand la proiectele noastre.

Multumim profesorilor si conducerii Universitatii de Vest si a Universitatii Politehnica, pentru suportul fara de care activitatea noastra nu ar fi posibila.
Multumim clientilor si partenerilor nostri, pentru oportunitatile minunate pe care le-am dezvoltat impreuna.